Med San Omega Analyse måles 26 fettsyrer som utgjør ca. 99 % av dine totale fettsyrer i kroppen.

 

Menypunktet "Fettsyreprofil" gir informasjon om dine enkelte fettsyreverdier. Dine fettsyrer og fettsyrestruktur betraktes og vurderes opp mot kosthold og ernæring.

Fire forholdstall ersentrale i den forbindelse:

 

Omega-6/3-forholdet: Gir en indikasjon på betennelsesnivået i kroppen. Et høyt omega-6/3-forhold kan være ugunstig i forhold til flere betennelsesproblemer inkludert reumatiske lidelser.

 

Omega-3-Indeks: Måler nivået av de marine omega-3-fettsyrene EPA og DHA. Flere studier bekrefter en positiv relasjon på hjerte-karlidelser ved en omega-3-indeks over 8 %.

 

Industriell transfettandel: Et høy andel industrielle transfettsyrer i kroppen er forbundet med negative helseeffekter.

 

Fleksibilitet i cellemembranen: Fettsyrene danner i cellemembranen et lipid dobbellag som stabiliserer membranstrukturen samtidig som den bestemmer "mykheten" i cellemembranen. Et balansert forhold mellom mettede og flerumettede fettsyrer bidrar til ønsket fleksibilitet i cellemembranen.