Få finere hår i fettsyrebalanse

Få finere hår i fettsyrebalanse

Norske helsemyndigheter anbefaler oss et variert kosthold med jevnlig aktivitet, og tilførsel av omega-3-fettsyrer. Omega-3 er viktig for hjerne, hjerte og syn, men visste du at det også påvirker andre deler av kroppen slik som håret?

Hår er døde celler, men til tross for dette er håret svært levende. Det påvirkes ikke direkte av maten du spiser. Likevel kan et sunt kosthold gi finere hår. Grunnen til dette er at kostholdet påvirker hodebunnen og hårsekkene som produserer håret.

I denne artikkelen har vi samlet en oversikt over hvilke næringsstoffer som kan hjelpe deg til en mer glansfull manke.

Omega-3:

I hårsekkene sitter det talgkjertler som skiller ut en olje som heter talg. Denne oljen tilfører håret nødvendige fettstoffer, beskytter mot gnissing, smører håret etter hvert som det vokser ut og gjør hodebunnen mykere. Talgkjertlene har godt av en kropp som er i fettsyrebalanse. Huden og håret er det siste stedet der omega-3-fettsyrene når ut. Blankt hår er derfor et godt tegn på at du har fått i deg nok omega-3.

Vitamin A:

Vitamin A er med på å sørge for at cellene som produserer hår gjør jobben sin. Brekker håret ditt lett? Flasser du? Ta en titt på A-vitamin-inntaket ditt.

Dette vitaminet finner du i fet fisk, kjøtt, lever, egg, melk og melkeprodukter. Fargerike frukter og grønnsaker som for eksempel gulrot, paprika, spinat og brokkoli inneholder betakaroten som omdannes til vitamin A.

Vitamin B:

Du har sikkert hørt at B-vitaminer er fint for håret? Det stemmer, men det er ikke alle B-vitaminene som har samme effekt. Det finnes faktisk åtte ulike B-vitaminer, og de som er best for håret er vitamin B6, vitamin B9 (folat) og vitamin B12. Disse vitaminene er viktige for dannelsen av hemoglobin i de røde blodcellene. Det er hemoglobinet som tilfører oksygen til kroppens celler.

Vitamin C

Vitamin C påvirker håret indirekte fordi vitamin C bidrar til kollagendannelse. Du vil da få bedre hold i bindevevet rund hårcellene. nhh

 

Full pakke!

SanOmega er en kvalitetsolje rik på omega-3-fettsyren EPA. I tillegg inneholder SanOmega alle de fettløselige vitaminene (A, D, E og K2) samt Q10. Les mer om SanOmega HER:

 

Vi gleder oss til å lansere vårt nyeste tilskudd til SanOmega-familen. Nemlig SanMagnesium! I tillegg til naturlig magnesium fra sjøvann får du naturlig vitamin C fra Acerola, vitamin B6, B12, folat, selen og bor.  Stay tuned!

Ved å bruke naturlige kilder får man med gode stoffer slik som polyfenoler og bioflavinoider på kjøpet!

 

02.03.2020 10.01