Hvorfor vi bruker olje rik på EPA

Hvorfor vi bruker olje rik på EPA

Har du hørt at EPA omdannes til DHA uansett, så derfor kan du like gjerne ta en olje rik på DHA først som sist? 

I denne artikkelen gir vi en grundig forklaring på hvorfor det er EPA som gjør jobben!

Det stemmer at EPA omdannes til DHA, og at hjernen vår i hovedsak består av DHA. Så hvorfor ikke bare ta en olje som er rik på DHA?

På bildet som hører til denne artikkelen ser du en oversikt over alle omega-3-fettsyrene, alle omega-6-fettsyrene og enzymene som brukes for å omdanne de ulike fettsyrene til nye fettsyrer/eikosanoider. Eikosanoidene som er markert i grønt demper betennelse, mens eikosanoidene i rødt øker betennelse. Vi trenger begge deler, men de fleste av oss har, på grunn av kostholdet vårt, for mye arakidonsyre (AA) i forhold til eikosapentaensyre (EPA). 

EPA gjør jobben

Det finnes mange omega-3-fettsyrer, men hvis dere ser på bildet som hører til denne artikkelen ser dere at det kun er en som gjør jobben: EPA. EPA omdannes til betennelsesdempende eikosanoider. Balansen mellom betennelsesdempende og -fremmende eikosanoider er viktig i forbindelse med mange sykdommer. Ikke bare når man slår seg eller får en beinhinnebetennelse. Svært mange av våre vanligste sykdommer er assosiert med betennelse. Til og med overvekt er assosiert med betennelse. Nok EPA kan hjelpe oss med å redusere betennelsesnivået i kroppen, og dermed gi oss en bedre helse generelt.

EPA forbrukes hele tiden. Noe omdannes til eikosanoider, mens noe går videre nedover omega-3-kjeden og ender opp som DHA. DHA er veldig viktig, men det forbrukes ikke kontinuerlig slik som EPA. Mangel er dermed sjeldent et problem når det kommer til DHA. 

Omega-3-tilskudd med mye EPA vil derfor være et bedre valg enn tilskudd med mye DHA.

SanOmega er en kvalitetsolje rik på EPA. I hver spiseskje med SanOmega får du hele 3 gram omega-3 hvor over 2 av disse grammene er EPA. 

Kjøp SanOmega HER

13.03.2020 10.37